Gemiddelde Beoordelingsscore: (9.4/10)
Email: info@kluiszorg.nl Tel: 0342-422239
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sleutelkluis

Onze reeks sleutelkluizen biedt de ideale oplossing voor zowel thuisgebruik als op kantoor. Of u nu behoefte heeft aan een kluis voor één sleutel of juist voor een grote hoeveelheid sleutels, ons assortiment heeft voor elke situatie en elk doel een geschikte oplossing. Kluiskopen Nederland staat klaar met de juiste kluis voor uw behoeften.Toont alle 14 resultaten

Sleutelkluis kopen

Een sleutelkluis heeft als doel om sleutels op een georganiseerde plek in huis of op kantoor gemakkelijk op te bergen. Dit voorkomt dat sleutels onbevoegd worden meegenomen. Er bestaan talloze varianten van sleutelkluizen, maar ze vallen allemaal onder dezelfde noemer. Niettemin is er aanzienlijk verschil tussen de sleutelkluizen qua functies en inbraakwerende eigenschappen.

Gecertificeerde sleutelkluis

Sistec SK Sleutelkluis 126

sleutelkluis

Er zijn talloze sleutelkluizen zonder enig certificaat beschikbaar. Deze kluizen zijn praktisch om bijvoorbeeld na thuiskomst snel uw sleutel op te bergen, bijvoorbeeld bij een toegangsdeur. In een dergelijke situatie is het raadzaam om te opteren voor een sleutelkluis met een elektronisch slot. Daarnaast zijn er ook gecertificeerde sleutelkluizen voor sectoren als de detailhandel, zoals autobedrijven en hotels. Deze kluizen vinden ook toepassing bij bedrijven met diverse deuren/sloten en in thuiszorgsituaties. In dergelijke contexten is inbraakwerendheid van belang, omdat de opgeslagen sleutels vaak waardevolle bedrijfsmiddelen zoals auto’s en bedrijfssleutels representeren. De inbraakwerende certificaten beschikbaar voor sleutelkluizen zijn de EN 14450 (S1 en S2), en er zijn tevens nog beter gecertificeerde sleutelkluizen met een EN 1143-1 inbraakwerend certificaat Grade I.

Aantal sleutels

Het aantal sleutels dat u kunt opbergen in een sleutelkluis varieert van één sleutel tot wel 3000 sleutels. Echter, let op: als u bijvoorbeeld autosleutels of hotelsleutels met dikke sleutelhangers of afstandsbedieningen wilt opbergen, moet u echt rekening houden met het aantal haken in de kluis, de onderlinge afstand van de haakjes en de hoogte ervan. Deze zijn doorgaans ontworpen voor normale sleutels, terwijl autosleutels vaak dubbel zoveel ruimte in beslag nemen.

Elektronisch slot op sleutelkluis

Elektronische slot

Elektronisch slot

Het is bijzonder praktisch om een sleutelkluis uit te rusten met een elektronisch slot. Anders zou u opnieuw afhankelijk zijn van een fysieke sleutel, wat net niet de bedoeling is. Het gebruik van een elektronisch slot brengt aanzienlijke voordelen met zich mee op het gebied van gebruiksgemak en veiligheid. In het geval dat iemand uw code kent, kunt u deze eenvoudig wissen en een nieuwe code instellen.

Sleutelkluis voor binnen of buiten

Puck Keysafe

Puck Keysafe

In bepaalde situaties is het noodzakelijk om de sleutelkluis buiten de woning of het bedrijfspand te plaatsen. Vooral in thuiszorgsituaties met minder mobiele personen is een buitenshuis geplaatste sleutelkluis uiterst praktisch. Via de sleutel die uit de kluis wordt genomen, kunnen thuiszorgmedewerkers of artsen toegang krijgen tot het huis om zorg te verlenen.

Natuurlijk is het van essentieel belang dat deze kluis uitzonderlijk robuust is en niet eenvoudig te kraken, en bovendien stevig aan de muur is verankerd. Voor deze situatie biedt Kluiskopen Nederland de Puck Keysafe aan, de enige goed functionerende en gecertificeerde sleutelkluis die deze taak met succes kan vervullen. Een alternatieve optie is het monteren van een sleutelbuis, die vaak wordt ingezet bij bedrijven voor de brandweer. De sleutelbuis wordt bevestigd en de sleutel wordt overhandigd aan de brandweer; hiermee kan het pand worden geopend in geval van brand.

Sleutelkluis verankeren

Het verankeren van kluizen is over het algemeen van groot belang, en dit geldt in het bijzonder voor sleutelkluizen. Fabrikanten hebben dit erkend en de meeste hoogwaardige sleutelkluizen zijn dan ook voorzien van minimaal 4 verankeringsgaten in de achterwand. Hiermee kunt u de sleutelkluis stevig bevestigen en verankeren aan een solide muur, bij voorkeur met behulp van chemische ankers.

Het bevestigingsmateriaal dat door de fabrikant wordt meegeleverd, wordt vaak gezien als een kostenpost waarop wordt bespaard. Het is dan ook verstandig om hoogwaardiger verankeringsmateriaal aan te schaffen bij onze chauffeur of om ons de sleutelkluis voor u te laten monteren, op professionele wijze en met standaard gebruik van chemische ankers.