Gemiddelde Beoordelingsscore: (9.4/10)
Email: info@kluiszorg.nl Tel: 0342-422239
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kluis sloten (mogelijkheden)


Kluis sloten wat is er mogelijk

Een kluisslot is het belangrijkste onderdeel van een kluis, en tevens het meest kwetsbare onderdeel.
In de loop der jaren is er veel gebeurd op het gebied van sloten, zo gingen de eerste kluissloten nog met een sleuteltje met twee klavieren in het slot.
Deze sloten zijn nu echt niet meer te gebruiken! Je kon ze met een paperclip openen….

Sinds de intrede van een elektronisch slot zijn de mogelijkheden heel erg toegenomen, al is  het ouderwetse sleutelslot nog steeds populair.
Er is nog steeds veel sceptici over de levensduur en vrees voor uitvallen van de elektronica en het makkelijk manipuleren van het slot. ( te veel films kijken versterkt dat beeld!)
We kunnen u gerust stellen alle kinderziektes zijn echt verleden tijd, een elektronisch slot heeft tegenwoordig een lange levensduur en en werkt (meestal) probleemloos.

De meest voorkomende “beren op de weg” zijn de batterij en wat als ik mijn code vergeten ben?
Bij de meeste en door ons gebruikte elektronisch sloten zit de batterij aan de buitenkant en is eenvoudig te wisselen, en het slot onthoud altijd uw laatst gebruikte code ook al heeft hij 2 jaar geen stroom uit de batterij kunnen gebruiken. Code vergeten moet u vergelijken met het kwijt raken van uw sleutels dan is er wel een probleem…..

Sleutelslot op kluis

Nog steeds populair is het standaard sleutelslot op een kluis en misschien een beetje terecht, het is natuurlijk een allang beproefd recept voor probleemloos openen en sluiten van een kluis.
Het is ook veilig, een dubbelbaard sleutelslot is een geavanceerd slot met tot wel 16 verschillende klavieren, het openboren via het slot is hierdoor onmogelijk.
Maar zoals aan elk voordeel kleven ook aan een sleutelslot voor een kluis nadelen.

  • Waar verstopt u de sleutel?
  • Eerst de sleutel opzoeken en dan kan u pas in de kluis
  • Ziet de inbreker een sleutelingang op uw kluis, dan gaat hij op zoek naar de sleutel, uw hele huis wordt op de kop gezet!
  • Sleutel meenemen aan uw sleutelbos is geen slimme optie, een kluis sleutel is erg herkenbaar.
  • Iedereen kan een sleutel laten dupliceren bij een goede sleutelspecialist

Elektronisch kluis sloten

Het principe van een elektronisch slot is dat u via een toetsenbord de juiste code intoetst en een signaal naar het slot aan de binnenzijde van de kluis gaat die het slot vrijgeeft en u de kluis kunt openen.
Aan de buitenkant van de kluis zit dan alleen een toetsenbord en de batterij voor de voeding van de elektronica. Er is geen ingang (USB of dergelijke) op het toetsenbord, hij kan dus niet, zoals u op TV ziet aangesloten op een computer worden die dan de code in een paar seconden uitleest!! kan niet, is onmogelijk. En al slaat een inbreker uit frustratie het toetsenbord eraf nog steeds geen probleem, we vervangen het toetsenbord voor een nieuw exemplaar en u kunt de kluis weer met uw eigen code openen.

Groot verschil in kwaliteit van kluissloten

Zoals bij alles heb je goede kluissloten en minder goede! Het heeft alles te maken met de kosten van de productie  van een kluisslot.
Op een goedkope kluis kan nu eenmaal niet een geavanceerd elektronisch slot worden geplaatst met veel mogelijkheden. Daar worden  minder goede materialen gebruikt met een mindere levensduur, simpel om de kosten te drukken. Als u een privékluis (kluis voor thuis) koopt voor een aantrekkelijke prijs zal ergens natuurlijk op bezuinigd zijn bij productie. Dit hoeft geen probleem te zijn, de fabrikant gaat ook van een ander gebruik van de kluis uit als bij een duurdere (gecertificeerde kluis) versie. Als een bedrijf de kluis elke dag 25x gebruikt moet de kwaliteit beter zijn dan als een consument thuis zijn kluis 2x in de maand opent.
Maar toch een kanttekening, als u uw paspoort nodig heeft die in de kluis ligt voor uw reis naar Schiphol en de kluis weigert te openen dan is dit wel een probleem natuurlijk. ( u kunt ons altijd bellen trouwens 24/7)

De mogelijkheden met een elektronisch kluisslot

De mogelijkheden met een elektronisch slot zijn eindeloos! Vingerscan herkenning, iris (oog) herkenning, uitlezen van gebruik historie, verschillende codes, managercodes, 4 ogen principe, alarm aansluiting, tijdvertraging, en manipulatie blokkering zijn een aantal voorbeelden.

Standaard zijn de betere elektronische kluissloten uitgevoerd met de volgende “basis” mogelijkheden:

  • manager code en gebruikers code
  • Manipulatie blokkering: slot blokkeert na herhaaldelijk invoeren van verkeerde code
  • Openingsvertraging: kluis opent pas na ingestelde tijd

Dit geldt ook voor de goedkopere varianten.

En vanaf dit punt zijn er sloten die voor specifieke doeleinde geleverd worden, dan moet u denken aan kluizen voor de Retail. Een elektronisch kluisslot voor Retail (winkels) kan bijvoorbeeld zo worden ingesteld dat hij alleen tijdens de winkel openingstijden kan worden geopend, dat er altijd twee personen nodig zijn om de kluis te openen (4 ogen principe) en dat de  kluis permanent op het alarm is aangesloten zodat tijdens een overval een “code onder dwang” verstuurd kan worden.

Voor gebruik in de zorg kunnen we kluissloten leveren die op afstand te openen zijn, dit bijvoorbeeld voor een opiaten kluis, of bij verzorging huizen met wisselend personeel.
kortom er zijn veel mogelijkheden, bel ons verkoop team met uw vragen over kluizen en elektronisch sloten.

Gecertificeerde kluissloten EN 1300

Om de kwaliteit de waarborgen is er een EN norm gemaakt waar de kluissloten aan moeten voldoen voor toepassing op een gecertificeerde kluis.
Deze norm EN 1300 is verplicht op een kluis met een inbraakwerend certificaat vanaf EN 1143-1.