Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

Welkom bij Kluiskopen

 • Gratis bezorgen
 • Montage service
 • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Kluis Kopen? Tips

Kluis kopen tips:

Wat gaat u opslaan in de kluis?

 • bepaal de grote van de kluis aan de hand van wat u wilt opslaan.
 • Denk hierbij aan: laptop, tablets, hardeschijf, fotoalbums, diploma's, sieraden, horloges in box, verzamelingen, etc..
 • Leg dit eens allemaal bij elkaar op tafel, dan heeft u een goed beeld van de omvang en dus de ruimte die u nodig heeft.
 • Denk hierbij ook aan de toekomst, er komt in de loop van de jaren nog meer bij.

Waar komt de kluis te staan?

 • Kies een plek voor de kluis waar u makkelijk toegang heeft tot de kluis.
 • Heeft u daar goede mogelijkheden voor de verankering van de kluis? Betonnen vloer of wand heeft de voorkeur.
 • Niet te veel in het zicht, maar echt verstoppen hoeft ook niet, de inbreker vind de kluis normaal gesproken toch wel.
 • Een goede kluis is echt niet zomaar te kraken voor een inbreker, maar de verankering is wel heel belangrijk, de inbreker moet hem niet mee kunnen nemen.

Welk type slot?

 • Sleutelslot of elektronisch slot, dat is de keuze die u moet maken.
 • Sleutelslot is heel degelijk en betrouwbaar, maar waar laat u de sleutel(s)?
 • Een elektronisch slot is makkelijker in gebruik, en tegenwoordig ook erg bedrijfs zeker.
 • Een elektronisch slot heeft altijd de mogelijkheid om hem te openen als de batterij leeg is, vaak met het plaatsen van een batterij aan de buitenkant.

Hoe sterk moet de kluis zijn?

 • Er zijn veel verschillen in de sterkte van de kluis, maar dat heeft ook een prijs.
 • Gecertificeerde kluizen zijn daadwerkelijk getest op inbraakwerendheid, de fabrikant van kluizen moet dan de kluis bouwen volgens een norm, die gecontoleerd wordt.
 • Er zijn verschillende certificaten, die oplopen in sterkte/zwaarte van de kluis, hoe hoger het certificaat hoe sterker de kluis inbraakwerend is.

Welk inbraakwerend certificaat hoort bij uw kluis?

 • Als u een idee heeft wat de inhoud van uw kluis waard is dan kunt eenvoudig de juiste certificering erbij zoeken.
 • De kluis heeft een "waarde indicatie" deze wordt gebruikt door de verzekeraar om de inhoud te kunnen verzekeren met een kostbaarheden verzekering.
 • De waarde indicatie staat vermeld bij de kluizen in ons assortiment.
 • Natuurlijk hoeft u de inhoud niet te verzekeren of zelfs maar te melden bij uw verzekeraar, maar het geeft wel een indicatie van de sterkte van de kluis.
 • Dus als u weet wat de waarde van de inhoud is kunt u daar de juiste kluis met certificaat bij zoeken.

Welk brandwerend certificaat hoort bij uw kluis?

 • Ook dit is afhankelijk van de inhoud van uw kluis, papier, data of sieraden hebben allemaal een andere weerstand tegen hitte.
 • Als u data ( gevaar bij 55 graden) wilt opslaan dan loopt dit veel eerder gevaar dan sieraden (gevaar bij 300-400 graden) daar tussen zit dan papier (gevaar bij 170 graden).
 • Kluizen zijn getest in directe warmte bronnen en moeten dan na verloop van tijd een bepaalde binnen temperatuur behouden.
 • Staat bij u de kluis in een geheel betonnen omgeving dan is de kans op een brand erg klein, er is namelijk geen voedsel voor vuur.
 • Heeft u echter een woning met veel hout dan is het wel belangrijk goed naar de brandwering te kijken.
 • Er zijn verschillende brandwerende certificaten op de kluis te verkrijgen, deze staan vermeld bij de kluis omschrijving. 

Bel gerust met vragen naar : 0342-42239 ook vaak in het weekend en avonduren bereikbaar.

Kluizen

Kluizen zijn er veel soorten en gradaties. Er zijn kluizen die speciaal gemaakt zijn voor het tegen houden van warmte (datakluis). En er zijn kluizen voor het tegen houden van een inbreker. Binnen deze soorten zijn er weer varianten die het gebruik van de kluis vereenvoudigen, zoals afstort kluizen en sleutelkluizen. Een kluis is primair bedoelt om de waardevolle spullen te beschermen tegen bijvoorbeeld een inbreker, maar dit kan ook zijn om iemand niet uw belangrijke documenten tekluizen kopen laten inzien. Een kluis kan ook gebruikt worden om waardevolle spullen te beschermen tegen warmte schommelingen, licht, elektronisch en magnetisch velden, stof en zuren.

 

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen zijn bedoeld om een inbreker buiten te houden zodat uw waardevolle spullen veilig liggen. Inbraakwerende kluizen worden over het algemeen gemaakt van staal. Tegenwoordig is er een versie van kunststof. Er zijn veel soorten inbraakwerende kluizen zodat er veel te kiezen valt. Goede inbraakwerende kluizen hebben een certificaat die de weerstand tegen een inbreker aan geeft. Er zijn ook inbraakwerende kluizen zonder certificaat maar die zijn veel minder sterk, en deze kluizen vind u over het algemeen in een bouwmarkt of op het internet bij een website. Gecertificeerde kluizen zijn vaak opgebouwd met een dubbele wand, de vulling van deze wand is bepalend voor de sterkte van de kluizen. De vulling kan o.a. bestaan uit een gipsplaat of uit beton. Inbraakwerende kluizen met een gipsplaat vulling zijn veel minder sterk dan beton gevulde kluizen. Tevens kan de kluizen fabrikant nog vallen gebruiken om de inbreker het zo moeilijk mogelijk te maken. Kom gerust eens kijken in onze kluizenshowroom en laat u voorlichten over kluizen in het algemeen.

 

Brandwerende kluizen

Brandwerende kluizen zijn voorzien van een speciale vulling die warmte isoleert. De vulling van een brandwerende kluis kan bestaan uit verschillende materialen die als gemene deler unieke isolerende eigenschappen hebben. Hout en gips zijn brandwerende kluisbijvoorbeeld veel gebruikte vullingen in brandwerende kluizen. Ook bij brandwerende kluizen is er weer veel verschil in kwaliteit. Een gecertificeerde brandwerende kluis is ook hier weer veel beter dan een standaard kluis (DIN 4102). Ook moet hier goed worden gekeken waarvoor de kluis bedoelt is. Wordt de kluis gebruikt voor het opslaan van data of documenten? Het certificaat wat bij de kluis hoort geeft aan waarvoor de kluis getest is. LFS30P bijvoorbeeld geeft aan dat de kluis 30 minuten brandwerend is voor papier. S60DIS staat voor 60 minuten brandwerend voor data. Als u voor een brandwerende kluis kiest moet u eerst goed bedenken waar de kluis komt te staan. Komt de kluis in een moderne betonnen woning of bedrijfspand te staan dan is de kans dat de kluis lang in een brandhaard staat minimaal, beton brand immers niet. Is de woning of bedrijfspand echter opgetrokken uit hout dan is het van groot belang hier rekening mee te houden.

 

Brand en inbraakwerende kluizen

Deze kluizen hebben de combinatie van beide certificaten, en zowel inbraakwerend als brandwerend staan ze hun mannetje. Eigenlijk zouden alle kluizen zo moeten zijn, maar er is wel degelijk een reden om dat niet te doen. De nadelen van deze kluizen zijn namelijk dat ze zwaarder, duurder en minder goed te verankeren zijn. Door de extra vulling ter bescherming tegen brand zijn de kluizen zwaarder en duurder. En in een brand en inbraakwerende kluis zitten minder bevestigings-gaten omdat via deze gaten de warmte naar binnen zou kunnen komen. Maar toch is in veel gevallen deze combinatie zeker aan te raden. Wij vinden dat hoe zwaarder de kluizen zijn hoe beter dit is, en de extra vulling maakt slijpen en boren bijna onmogelijk op de romp van de kluis.

 

Documenten kluizen

Documenten kluizen zijn makkelijk toegankelijke kluizen waarin mappen overzichtelijk kunnen worden opgeborgen, zowel staand als in hangende vorm. Documenten kluizen zijn zowel inbraak als brandwerend, en te voorzien van elektronisch sloten. Dit soort kluizen worden gedurende de werkdag gebruikt en eenvoudig afgesloten aan het eind van de dag om zodoende alle documentatie te beschermen tegen braak en brand. Maar ook tegen bluswater! Na een brand wil u als bedrijf natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag, maar dan moet u documentatie wel toegankelijk zijn.

 

Data kluizen

Datakluizen zijn speciaal voor het beschermen van data of magnetisch opslag diskettes of cd-roms. Deze magnetisch data dragers kunnen erg slecht tegen warmte, als een datadrager langere tijd aan een warmte boven de 65 graden wordt Datakluis Kluiszorg Nederlandblootgesteld dan kan hij alle informatie verliezen. U kunt dus makkelijk al uw belangrijke data verliezen bij een klein brandje! Een goede datakluis beschermt uw belangrijke data niet alleen tegen hitte maar ook tegen gassen, rook, magnetisch velden en heel belangrijk tegen water (bluswater). Wij kunnen ook uw data kluis inrichten voor verschillende type diskettes, informeer naar de mogelijkheden.

 

Afstort kluizen

Afstort of afroom kluizen zijn er voor het afstorten van contant geld via een lade of gleuf rechtstreeks in de kluis. Op deze manier kan een bedrijf overtollig kassa geld makkelijk afstorten zonder dat de kluis geopend hoeft te worden. Stel u heeft een winkel waar personeel aan het eind van de dag de dag opbrengst naar de bank moet brengen, dit is geen ideale situatie. Als het personeel de dag opbrengst in een goede kluis kan opbergen die voorzien is van een tijdslot dan is dit veel veiliger. U kunt dan op een willekeurig tijdstip uw opbrengst naar de bank brengen. En u hoeft dan uw personeel ook de code van de kluis niet te vertellen.

 

Sleutel kluizen

Sleutelkluizen zijn er voor het veilig opslaan van sleutels. Garage bedrijven hebben natuurlijk veel sleutels in omloop. Dit is onhandig als ze gewoon maar ergens liggen. Een goede sleutelkluis brengt dan de oplossing. Hierin kunt u gestructureerd uw sleutels opbergen, en liggen ze veilig tegen de inbreker. Ook is het handig als u thuis een sleutelkluisje ophangt bij de deur van uw woning. Wij hebben ook speciale oplossingen voor de thuiszorg organisaties.

 

Wapen kluizen

Wapen kluizen zijn voor het veilig opslaan van wapens en munitie. Volgens de huidige wet moet een wapen in een kluis liggen als de schutter het wapen thuis wil opbergen. Veel meer is er nog niet geregeld. Wij vinden dit te minimaal en verkopen dan ook alleen wapenkluizen met een certificaat volgens de Duitse wetgeving. Een goede wapenkluis moet een apart af te sluiten binnenvak hebben waarin de munitie moet worden opgeborgen. Door zijn onhandige vorm zijn hoge wapenkluizen moeilijk te verankeren. Laat dit door een professioneel bedrijf doen.

 

Hotel kluizen

Het is zeer prettig als u tijdens uw hotel verblijf uw waardevolle spullen kunt opbergen in een hotelkluis. Hotel kluizen hebben meestal een elektronisch slot met een hotelfunctie. Dit is gemaakt om de klant eenvoudig aan een eigen code te helpen. Hotel kluizen zijn ook vaak voorzien van een mastercode en masterkey. Dit houdt in dat het hotel altijd in de kluis kan als de klant is weg gegaan zonder de kluis te resetten of als de batterij vervangen moet worden. Wij hebben heel veel soorten hotel kluisjes, informeert u maar naar de mogelijkheden.

hotelkluisje                         echt zware kluis